Chrupiąca ciecierzyca

5 (181 ocen)

Jeśli jesteś fanem podgryzania.Uwielbiasz chipsy.I inne chrupiące przegryzki.To proponuję Ci zdrowszą alternatywę.Pieczona ciecierzyca.Przyprawiasz jak masz ochotę i jak lubisz.

Składniki:

  • puszka ciecierzycy

    łyżka oleju rzepakowego

    sól

    ulubione przyprawy i zioła - ja użyłam chili
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Chrupiąca ciecierzyca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Przepłukujemy wodą. Wykładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.

    Przekładamy do miski, dodajemy olej rzepakowy, sól i doprawiamy wybranymi przyprawami.

    Pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku, ok. 30-40 minut.

Porady

Uwaga: można użyć suszonej ciecierzycy. Jednak najpierw należy ją namoczyć przez jakiś czas, a następnie ugotować do miękkości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować