Chrupiąca sałatka gryczana z surimi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zrobiłam tą sałatkę pod wpływem chwili, żeby wykorzystać resztkę ugotowanej kaszy. Okazała się pyszna :)

  • 10 min

Składniki:

  • Kopiasta szklanka ugotowanej na sypko palonej kaszy gryczanej
    5 paluszków krabowych surimi
    kawałek ogórka sałatkowego
    1/2 czerwonej cebuli
    3 rzodkiewki
    łyżka posiekanego koperku
    sól
    pieprz
    majonez

Chrupiąca sałatka gryczana z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiąca sałatka gryczana z surimi 1. Ogórka i rzodkiewki umyłam, osuszyłam, pokroiłam w pół-plasterki. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka. Koperek opłukałam, osuszyłam i posiekałam. Paluszki surimi obrałam z folii i pokroiłam ukośnie w plasterki.
    Wszystkie składniki umieściłam w misce, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszałam.
    Sałatkę podałam w szklanych miseczkach przystrojone kleksem majonezu.

Porady

Sałatkę przed podaniem można również wymieszać z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy