Chrupiąca pizza na mące orkiszowej i semolinie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy wszystkie składniki na rozczyn. Odstawiamy na 20 minut.
2.W tym czasie możemy przygotować składniki na pizzę. Do swojej pizzy dodałam świeżego ananasa, czerwoną paprykę, kukurydzę z puszki, pieczarki (wcześniej podduszone na patelni) i ser odtłuszczony "Piórko" (może być jakikolwiek).
3.Kiedy drożdże trochę popracowały dodajemy resztę składników na ciasto do zaczynu i mieszamy wszystko w dużej misce. Ugniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
4.Nagrzewamy piekarnik do 220st.
5.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na podsypanym mąką blacie i układamy na blaszce wysmarowanej oliwą z oliwek.
6.Ulubione składniki układamy na cieście i wkładamy pizzę do piekarnika na 25-35 minut (zależnie od grubości ciasta i wielkości blaszki). Pozostaje zbadać ciasto po upływie 25 minut i zdecydować.
Komentarze