chrupiące ciasteczka owsiane z orzechami i słonecznikiem

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

najlepsze ciasteczka-uzależniają

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 szkl płatków owsianych górskich
    orzechy włoskie posiekane 3/4 szkl
    2 duże garście słonecznika
    2 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1/3 kostki masła ok 60g
    1/3 kostki margaryny ok 70g
    2 łyżki miodu
    1 łyżka mleka
    1 łyżeczka sody płaska
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Chrupiące ciasteczka owsiane z orzechami i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. płatki, słonecznik oraz posiekane orzechy wsypujemy do miski
  • . 2. dodajemy mąkę, sodę,cukier, cukier waniliowy i wszystko mieszamy
  • 3. masło, miód, margarynę rozpuszczamy, i dodajemy do suchych składników, ważne by nie było to gorące, mieszamy wszystko, dodajemy łyżkę mleka i mieszamy ciasto.
  • . 4. blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, bierzemy kawałeczek ciasta i robimy kulkę, spłaszczamy, ciastka dajemy w odstępach od siebie.
    Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni około 8 minut.
    Gorące ciasteczka są miękkie, gdy ostygną twardnieją i są wspaniale chrupiące, najlepszy przepis na ciasteczka owsiane, polecam-zdrowe i bardzo pyszne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować