chrupiące a'la pałeczki z filetu w krakersach :)

0 (0 ocen)

  • 10 min

To jest najlepsze danie, na każdą okazje:) może być na obiad, na pasiadówe ze znajomymi.. są wysmienite.. lepsze niż wszytsko inne.. skąd wyczarowałam przepis? hehe z mojej szlonej głowy:)

  • 10 min

Składniki:

  • jajko

    mąka

    kefir ok. 1szkłanki

    2 piersi z kurczaka

    krakersy

    przyprawa gyros

    pieprz


    mrożone warzywa na patelni z biedronki :)

Chrupiące a'la pałeczki z filetu w krakersach :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś osuszyć, pokroić ok. 1cm paski, rozbić delikatnie tłuczkiem.

    Popieprzyć, i obtoczyć w przyprawie gyros, do miski włożyć mięso, polać kefirem, mięso, kefir i włożyć do lodówki na ok. 5-6 godzin (zdj. 1)

    Obtaczać w mące, jajku, pokruszonych krakersach i na gorący olej.(zdj. 2)

    Do tego mój mąż lubi z biedronki „warzywa na patelni”, na masełku podsmażam, dodaje wegety, ostrej papryki i ugotowany ryż.

Porady

:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy