Chrupiące gofry

5 (176 ocen)

Pyszne gofry, chrupiące z wierzchu i puszyste w środku :-)

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    3 jajka
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubić z cukrem na, puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko, a po około minucie ubijania, olej. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Gotowe ciasto nalewać do rozgrzanej gofrownicy (ja zawsze smaruję gofrownice olejem, wtedy mam pewność, że gofry mi łatwo odejdą) i piec około 4 - 5 minut. Upieczone gofry wykładać na kratkę kuchenną do wystudzenia.

Porady

Tak przygotowane gofry podaje z cukrem pudrem lub moim ulubionym dżemem brzoskwiniowym :-))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować