Chrupiące kawałki kurczaka

4.5 (179 ocen)

Chrupiące kawałki kurczaka które smakują za równo na ciepło jak i na zimno.Najlepiej podać je w towarzystwie ulubionego sosu na zimo czy też na ciepło z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

Składniki:

  • 10 skrzydełek kurczaka
    5 pałek z kurczaka
    1 podwójna pierś z kurczaka
    Ciasto:
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    1,5 szklanki maki pszennej
    400g. tartego sera żółtego
    Po jednej łyżce:
    soli , pieprzy , chili , słodkiej papryki
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Chrupiące kawałki kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , oczyścić z błonek.
    Ze skrzydełek odciąć lotki , piersi pokroić na mniejsze kawałki.
  • 2. Składniki na cisto połączyć razem za pomocą miksera lub trzepaczki do jajek.( Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie , dodać mąki , ma mieć konsystencje ciasta naleśnikowego)
  • 3. W garnku rozgrzać olej , maczać kawałki kurczaka w cieście a następnie obtaczać w mące.
    Smażyć na rumiano z każdej strony.
    Wyjmować łyżką cedzakową , osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować