Chrupiące krążki cebulowe

4.5 (191 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska idealna podczas domowego seansu filmowego lub meczu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże cebule cukrowe
    mąka do obtoczenia

    ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    pół szklanki mleka
    szklanka mąki
    łyżka sosu sojowego
    1/4 szklanki wody mineralnej gazowanej
    łyżeczka curry
    papryczka chili
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące krążki cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, następnie kroimy na półcentymetrowe plastry. Każdy plaster rozdzielamy tak by powstały krążki.

    Powstałe krążki obtaczamy w mące.

    Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło krążki cebuli. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim krążki, które następnie smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

    Zrumienione krążki osączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z keczupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować