Chrupiące kuleczki ziemniaczano - serowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla wszystkich, którym przejadły się zwykłe ziemniaki. ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki w mundurkach: 6 sztuk
    - ser kozi twardy: 5 plastrów
    - jajko kurze: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - cebula biala: 0.5 sztuki
    - cebula prażona: 4 łyżki
    - sól, pieprz czarny do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące kuleczki ziemniaczano - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie.

    Następnie obieramy je delikatnie i zgniatamy.
    Dodajemy jajko, drobno pokrojony ser, podsmażoną na oliwie cebulę, doprawiamy solą i pieprzem.

    Przed formowaniem dosypujemy prażoną cebulkę i mieszamy.

    Nawilżonymi dłońmi formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy we frytkownicy na złoty kolor przez około dwie minuty.

    Świetny dodatek do ryb lub jako samodzielna przekąska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować