Chrupiące fileciki w cieście

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczne i chrupiące kurczaczki.

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    3/4 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta ostrej papryki
    Ciasto
    1 jajko
    1/4 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki papryki ostrej
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    3/4 szk mąki pszennej
    1/3 szk mleka
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące fileciki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić ,umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki przełożyć do miski dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia próżniowego i włożyć na 3 godziny do lodówki. Ciasto:wszystkie składniki przełożyć do garnka,wymieszać. Ciasto powinno być gęste,żeby nie spływało. Dodać przyprawione kawałki piersi i wymieszać.Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju.Smażymy około 8-10 min.w zależności jak duże mamy kawałki mięsa.Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Jeżeli lubimy na ostro możemy dodać więcej ostrej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować