Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem, kiwi i gruszką posypane słonecznikiem i kokosem

5 (1 ocen)

  • 30 min

Jeszcze smaczniejsze naleśnik z serem

  • 30 min

Składniki:

  • 500 ml mleka
    1 jajko
    mąka
    łyżka oleju
    kostka półtłustego twarogu
    cukier z prawdziwą wanilią
    masło do podsmażenia naleśników
    3 gruszki
    3 kiwi
    ziarna łuskanego słonecznika
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem, kiwi i gruszką posypane słonecznikiem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanej miski wbijamy całe jajko, ubijamy trzepaczką, dodajemy mleko i stopniowo tyle mąki, aby powstało gęste ciasto, cały czas mieszamy trzepaczką, dodajemy jeszcze olej.
    Na patelni smażymy naleśniki.
    Gotowe odkładamy do ostygnięcia na odwrócony, głeboki talerz lub miskę szklaną.
    W miseczce rozdrabniamy twaróg widelcem i dodajemy cukier z prawdziwą wanilią, ponownie rozdrabniamy, bardzo starannie.
    Na każdym z naleśników kładziemy twaróg, składamy na pół i jeszcze raz na pół, tak aby powstały trójkąty. Podajemy podsmażone na maśle, ciepłe z cukrem, na wierzchu układamy plasterki obranej gruszki i kiwi, posypujemy kokosem i słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować