Chrupiące pałki z kurczaka

4.49 (168 ocen)

  • 1 godz. 10 min

w taki sam sposób można też zrobić skrzydełka ,nie trzeba ich wtedy podgotowywać .

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • :Podudzia z kurczaka,płatki kukurydziane,przyprawa do kurczaka złocista ,jajko,vegeta,bulka tarta,ostra papryka,olej do głębokiego smażenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia podgotuj z vegetą .Bułkę tartą połącz z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi,przyprawą do kurczaka ostra papryką ,wystudzone pałki panieruj w roztrzepanym jajku oraz w panierce piec na głębokim oleju ok 20min.Ja piekę pałki w frytownicy są wtedy bardziej soczyste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.11 (229 ocen)

Pałki z kurczaka w rękawie

To może cię zainteresować