Chrupiące pieczarki

4.49 (143 ocen)

Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

Składniki:

  • 0,5kg. dużych pieczarek
    Ciasto:
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka maki pszennej
    200g. tartego sera żółtego
    Po jednej łyżeczce:
    soli , pieprzy , chili , słodkiej papryki
    mąka pszenna do obtoczenia
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Chrupiące pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.
    Każdą pieczarkę przekroić na pół.
  • 2. Składniki na cisto połączyć razem za pomocą miksera lub trzepaczki do jajek.( Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie , dodać mąki , ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego)
  • 3. W garnku rozgrzać olej , maczać pieczarki w cieście a następnie obtaczać w mące.
  • 4. Smażyć na rumiano z każdej strony.
    Wyjmować łyżką cedzakową , osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować