Chrupiące placki drobiowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Chrupkości zawdzięczają dodatku mieszanki ziaren: słonecznika, dyni oraz pinii. Idealne na obiad oraz podane na zimno do kanapki. Polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • 600 gr filetów z piersi kurczaka
    5 pieczarek
    50 gr mieszanki prażonych ziaren: słonecznika, dyni oraz pinii
    2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka przyprawy do drobiu
    1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
    2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Chrupiące placki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, usunąć błonki i pokroić w małą kostkę. Przyprawić solą, pieprzem do smaku, dodać sos słodko-kwaśny, przyprawę do drobiu, wędzoną słodką paprykę i całość dokładnie wymieszać. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
    Pieczarki obrać, drobno pokroić. Wraz z mieszanką ziaren dodać do mięsa. Wbić jajka, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
    Masę nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Składniki podane na ok. 8 sztuk

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować