" chrupiące tortille z mięsem i warzywami na ostro " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy.
Czerwoną paprykę i szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę.
Chili wydrążamy i drobniutko siekamy.
Ser ścieramy na tarce.
Cebulę kroimy w piórka.
Pomidor kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Smażymy cebulę razem z posiekanym chili i mięsem mielonym.
Doprawiamy solą , pieprzem i przyprawą do burrito.
Dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso.
Dodajemy kukurydzę , fasolę , paprykę i posiekany szczypiorek i delikatnie mieszamy.
Połowę placka tortilli pokrywamy farszem .
Dodajemy pomidory i posypujemy żółtym serem.
Zamykamy i zapiekamy , tak by placki się zagrzały a ser roztopił.
( Ja to robiłam na grillu elektrycznym , ale śmiało można to zrobić również w piekarniku)
Komentarze