" Chrupiące tortille z mięsem i warzywami na ostro "

4.5 (183 ocen)

  • 20 min

Chrupiące tortille wypełnione po brzegi warzywami i soczystym mięsem.

  • 20 min

Składniki:

  • - placki tortilla - 4 szt
    - mięso mielone wieprzowe - 300 g
    - kukurydza - 100 g
    - czerwona fasola - 50 g
    - czerwona papryka - 1 szt
    - ostry ser żółty - 100 g
    - szczypiorek - 1 pęczek
    - chili świeże - 1 szt
    - cebula - 1 szt
    - pomidor - szt
    - olej - 50 ml
    - sól , pieprz - 1 szczypta
    - przyprawa Burrito -1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

" chrupiące tortille z mięsem i warzywami na ostro " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy.

    Czerwoną paprykę i szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę.

    Chili wydrążamy i drobniutko siekamy.

    Ser ścieramy na tarce.

    Cebulę kroimy w piórka.

    Pomidor kroimy w plasterki.

    Na patelni rozgrzewamy olej.

    Smażymy cebulę razem z posiekanym chili i mięsem mielonym.

    Doprawiamy solą , pieprzem i przyprawą do burrito.

    Dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso.

    Dodajemy kukurydzę , fasolę , paprykę i posiekany szczypiorek i delikatnie mieszamy.

    Połowę placka tortilli pokrywamy farszem .

    Dodajemy pomidory i posypujemy żółtym serem.

    Zamykamy i zapiekamy , tak by placki się zagrzały a ser roztopił.
    ( Ja to robiłam na grillu elektrycznym , ale śmiało można to zrobić również w piekarniku)

    Zajadamy na gorąco.

    Polecam!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować