Chrupiące gofry

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Bardzo prosty przepis na gofry,które wychodzą bardzo chrupiące.Możemy je podać z dowolnymi dodatkami,bitą śmietaną,owocami lub oprószone cukrem pudrem.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    2 i pół szklanki mąki tortowej
    1 cukier waniliowy
    2 płaskie łyżeczki do pieczenia
    niepełna szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    szczypta soli
    7 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę.
  • 2. Następnie stopniowo dodajemy mąkę,olej,proszek do pieczenia i mleko,dokładnie ucieramy.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  • 3. Następnie pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy.

Porady

Przepis na około 12 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować