Churros w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wodę, dodajemy szczyptę soli, masło oraz cukier.
Doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy przesianą mąkę i miksujemy na wysokich obrotach.
Kiedy ciasto zrobi się jednolite ściągamy je z ognia i wbijamy jedno jajko nieustanne miksując, następnie kolejne i jedno żółtko.
Na patelni rozgrzewamy ogień do 170 - 180 stopni.
Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (koniecznie materiałowego) i nakręcamy dużą gwiazdkę. Ciasto wyciskamy na gorący olej, odcinamy nożem zamoczonym w oleju.
Odsączamy na papierowych ręcznikach.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i moczymy w nich churros.
Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia czekolady.
Komentarze