Churros z gorącą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Churros
W garnku umieszczamy wodę z masłem, szczyptą soli i skórkami cytrusowymi. Zagotowujemy.
2.Zdejmujemy z ognia, dodajemy mąkę z cynamonem i energicznie mieszamy drewnianą łyżką, aż osiągnie konsystencje puree ziemniaczanego.
3.Czekamy 10 minut, aż trochę przestygnie, co jakiś czas mieszając masę. Następnie dodajemy pojedynczo jajka, mieszając tak długo, aż masa będzie gładka.
4.Przekładamy gotowe ciasto do rękawa cukierniczego (jeśli nie macie, można użyć grubego woreczka foliowego, w którym odetniecie rożek na szerokość 1,5 cm).
5.Gorąca czekolada
Umieszczamy składniki w rondelku i na bardzo małym ogniu podgrzewamy, mieszają cały czas, do momentu roztopienia czekolady.
6.Wyciskamy kawałki o długości ok. 10 cm prosto do gorącego oleju i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Posypujemy cukrem i podajemy z gorącą czekoladą.
Komentarze