Ciacho " a'la karpatka"

4.5 (189 ocen)

  • 50 min

Łatwe i szybkie ciasto," ala karpatka" z kawałkami galaretki. Jest bardzo smaczne i bajecznie kolorowe.

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    szkl. cukru
    szkl. mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Pozostałe składniki: 4 galaretki o różnych kolorach
    opakowanie dużego kremu o smaku karpatka
    1/2 litra mleka
    kostka margaryny
    żółty barwnik


Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Karpatka Desery Galaretki

Ciacho " a'la karpatka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia. Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać szczyptę zółtego barwnika, piec ok. 40 min w temp. ok.160-180 C. Wystudzony przekroić na pół. Zastygnięte galaretki pokroić w kostki. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu. Zostawić odrobinę na wierzch, do reszty dodać kostki galaretki. Na biszkopt wyłożyć krem, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą kremu. Można dowolnie ozdobić.

Porady

Należy odstawić na noc przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować