Ciacho na ,,śnieżkach'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, cukier waniliowy i żółtka. Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać.
Na dużą blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) wylać ciasto.
Piec ok. 30-35min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2.Pianka:
Każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody. Odstawić do stężenia.
1Śnieżkę ubić na sztywno w 200ml mleka po czym powoli wlewać stężałą galaretke i miksować na wolnych obrotach. Z drugą zrobić to samo.
3.Na ostudzony biszkopt położyć dowolne owoce (np. mandarynki) i zalać 1pianką, na to wylać drugą i ułożyć na wierzchu wg gustu owoce. Całość zalać trzecią galaretka i włożyć do lodówki na około 1godzinkę. SMACZNEGO:)
Komentarze