Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka i dalej masę miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do blaszki (25x35) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Biszkopt nasączamy kawą cappuccino, 1/3 zostawiając do nasączenia biszkoptów wykładanych na wierzch ciasta. Żółtka i jajko ucieramy za pomocą miksera z cukrem na puszystą masę. Dodajemy masło, miksujemy. Dodajemy kolejno mleko w proszku i serek homogenizowany. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Studzimy i łączymy z masą. Masę wykładamy na biszkopt. Na masę układamy nasączone w cappuccino biszkopty. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w garnku z masłem. Polewamy wierz ciasta tworząc esy floresy. Wstawiamy do lodówki, żeby masa stężała.
Komentarze