Ciasto cytrynowo- limonkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotuj cytryny na miękko, odlej wodę, wystudź. Przekrój, wyjmuj pestki i zmiksuj na pure.
Jaja ubij z xylitolem, dodaj mielone orzechy i migdały oraz proszek do pieczenia. Dodaj mąkę ryżową i zmiksowane cytryny.
Przelej masę do tortownicy ( 23 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą kukurydzianą. Piecz w 180 stopniach 45 minut .
Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą.
W rondlu ugotuj syrop z cukrem i kilka minut gotuj w nim plasterki limonki.
Nie musisz polewać ciasta czekolada, wystarczy cukier puder. Ciasto jest wilgotne w środku.
W lecie będę podawałs je z malinami i listkami mięty.
Porady
możesz użyć zwykłej mąki, możesz użyć samych migdałów lub samych nerkowców, możesz użyć zwykłego cukru
Komentarze