Ciasto czekoladowo-kokosowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pyszne ciasto przypominające w smaku rafaello

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - cukier: 7 łyżek
    - mąka tortowa: 7 łyżek
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mleko: 2 szklanki
    - biała czekolada: 200 gramów
    - wiórki kokosowe: 200 gramów
    - bita śmietana w proszku: 3 sztuki
    - Żelatyna: 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka oddzielic od żółtek,białka ubić,dodać cukier,dalej ubijając dodać żółtka,potem dodać mąke z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać wylac na blaszkę(ja użyłam 25x35)piec 35min w temp180stopni,
  • masa 2. masa:mleko zaagotować,odstawić z ognia,dodać żelatyne i połomaną czekoladę mieszać,ostudzić
  • masa do ciasta kokosowego 3. wystudzoną mase(lekko gęstniejącą)ubijac mikserem na wysokich obrotach,wsypać śmietanę w proszku,apotem dodac wiórki kokosowe
  • biszkopt 4. biszkopt przeciać na pół
  • biszkopt z masą 5. wykładac mase na jedną połowe biszkoptu,zostawiając około 5 łyżek na góre biszkoptu
  • ciasto 6. góre można posypac wiórkami kokosowymi lub startą białą czekoladę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować