Ciasto czekoladowe

5 (166 ocen)

Proste i tanie ciasto, które w błyskawicznym tempie znika z talerzy.

Składniki:

  • 3 jajka, 2 szklanki cukru, 1 szklanka oleju, 3-4 łyżki kakao, 1 szklanka wody, 2 szklanki mąki, 1 proszek do pieczenia (3 łyżeczki)
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, potem stopniowo kakao i olej.
  • 2. Następnie dodawać na zmianę mąkę z proszkiem do pieczenia i wodę.
  • 3. Wymieszać i wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni ok. 30-35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować