Ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

Ciasto czekoladowe przełożone dżemem z czarnej porzeczki i dodatkiem przyprawy do piernika.

Składniki:

  • Ciasto:
    ¾ szklanki mąki
    ¾ szklanki cukru brązowego
    ½ szklanki mleka
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 jajko
    3 łyżki kakao
    1 łyżka przyprawy do piernika
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki sody
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    7 łyżek nutelli
    5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki
    perełki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto czekoladowe 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy w misce i miksujemy na wysokich obrotach około 5 minut. Masę przelewamy do okrągłej formy o średnicy 21cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
    Po wyjęciu studzimy, przekrajamy wzdłuż. Pierwszą warstwę smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Przykładamy drugą polową ciasta. Wierzch i krawędzie ciasta smarujemy nutellą. Dekorujemy jadalnymi perełkami. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawa do piernika

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto wiśniowo-czekoladowe.

To może cię zainteresować