Ciasto czekoladowe-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę i cukier waniliowy. Kiedy wszystkie składniki się połączą, ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blaszce (20x35).
2.Ubić pianę z cukrem i solą, dodać orzechy i zmieloną czekoladę. Wyłożyć na ciasto.
3.Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
4.Sypie składniki kremu rozetrzeć z rozkłóconymi jajami i rozprowadzić połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać przygotowany budyń i gotować, ciągle mieszając do zgęstnienia. Gorący krem utrzeć z masłem. Ciepły rozsmarować na ciepłym cieście i odstawić do wystygnięcia. Udekorować polewą. Smacznego :)
Komentarze