Ciasto czekoladowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obrać , usunąć nasiona. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Masło zmiksować z cukrem na gładką i puszystą masę. Nadal miksując dodawać po jednym jajku, dobrze ubić. Do masy dodać cukinię i wodę z rumem. Wymieszać.
3.Mąkę wymieszać z kakao, czekoladą, orzechami, sodą, proszkiem i cynamonem. Dodawać do masy na przemian z mlekiem, dokładnie wymieszać. Wlać do formy babkowej wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą (użyłam tortownicy o średnicy 23cm)
4.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 50 minut (do suchego patyczka)
Poczekać aż ciasto wystygnie i posypać cukrem pudrem.
Komentarze