CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto przygotowane według zasad Montignaca - z fruktozą i mąką z pełnego przemiału, więc dozwolone również cukrzykom.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna z pełnego przemiału: 40 dekagramów
    - mleko: 0.5 litra
    - białko: 2 sztuki
    - śliwki (wydrylowane): 0.5 kilograma
    - biały ser (chudy): 0.25 kilograma
    - fruktoza: 6 łyżek
    - kakao: 4 łyżki
    - proszek do pieczenia: 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki opłukać, wydrylować i zasypać 2 łyżkami fruktozy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.
  • 2. Białka ubić na pianę, dodać pozostałą fruktozę. Do piany dodawać na przemian mąkę z mlekiem i nadal ucierać. Na koniec dodać śliwki i rozkruszony biały ser i delikatnie wymieszać.
  • 3. Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia - u mnie yo była tortownica o średnicy 26 cm.

    Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować