Ciasto czerwony przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Mieszamy z barwnikiem. Ciasto pieczemy w formie (25x37 cm) ok. 35 minut w temp. 160 °C. Studzimy, przekrawamy na 3 placki.
2.Galaretkę i krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę odstawiamy, by nieco stężała. Krem miksujemy, dodając rozpuszczoną w małej ilości żelatynę i stopniowo twarożek.
3.Na pierwszy placek wylewamy tężejącą galaretkę, smarujemy cienko kremem. Nakładamy drugi placek. Wylewamy masę kajmakową. Przykrywamy trzecim plackiem i wykładamy pozostały krem. Dekorujemy polewą czekoladową. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Komentarze