Ciasto czerwony przekładaniec

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczenie ciast to prawdziwa przyjemność. Cała rodzina zajada się moimi słodkościami.

Składniki:

  • ● 7 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1 szkl. mąki
    ● czerwony barwnik spożywczy
    ● puszka masy kajmakowej
    ● galaretka wieloowocowa
    ● łyżka żelatyny
    ● 45 dag naturalnego twarożku kanapkowego
    ● waniliowy krem do tortów
    ● polewa czkoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekładaniec Desery

Ciasto czerwony przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Mieszamy z barwnikiem. Ciasto pieczemy w formie (25x37 cm) ok. 35 minut w temp. 160 °C. Studzimy, przekrawamy na 3 placki.
  • 2. Galaretkę i krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę odstawiamy, by nieco stężała. Krem miksujemy, dodając rozpuszczoną w małej ilości żelatynę i stopniowo twarożek.
  • 3. Na pierwszy placek wylewamy tężejącą galaretkę, smarujemy cienko kremem. Nakładamy drugi placek. Wylewamy masę kajmakową. Przykrywamy trzecim plackiem i wykładamy pozostały krem. Dekorujemy polewą czekoladową. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować