Ciasto bounty

5 (199 ocen)

Bounty to nie tylko baton, ale również pyszne ciasto. Warte polecenia.

Składniki:

  • • Biszkopt:
    5 jajek
    ¾ szklanki mąki pszennej
    ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
    pół szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    3 ½ szklanki mleka
    1 budyń śmietankowy
    1/2 szklanka cukru
    20 dag wiórek kokosowych + 3 łyżki do posypania ciasta
    200 g margaryny

    Polewa:
    ½ kostki masła
    2 łyżki cukru
    3 łyżki kakao
    2 łyżki mleka

Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić dodać cukier, po jednym żółtku , mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę prostokątną(22x27cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C . Piec około 35 minut.
  • 2. Krem : Ugotować 3 szklanki mleka z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i gotować przez około 20 min. Dodać margarynę. Budyń rozpuścić w 1/2 szklance mleka i dodać do masy, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
  • 3. Polewa: Masło z cukem rozpuścić, dodać kakao oraz mleko.
  • 4. Biszkopt przekroić na pół. Przestygniętą masę wylać na spód biszkoptu i przykryć drugą częścią . Ciasto polać polewą czekoladową i posypac wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao Czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować