Ciasto bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto świetnie smakuje w zimowe wieczory.

  • 30 min

Składniki:

  • -dwie paczki herbatników z czekolada
    -mleko skondensowane słodzone(gotowane)
    -dwie śmietany 0,5 l. 30%
    -budyń śmietankowy na 3/4
    -dwie szklanki mleka
    -dwie łyżeczki żelatyny
    -cztery łyżki cukru pudru
    -masło roślinne w kubku
    -czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ugotować budyń, gdy wystygnie wkręcić masło roślinne w kubku. Dodać zapach cytrynowy. 2.Na blaszce 30x25 cm ułożyć herbatniki na które później wykładamy pół masy budyniowej i znowu ułożyć herbatniki i na to druga połowę masy budyniowej i po raz trzeci ułożyć herbatniki na których rozprowadzamy mleko skondensowane. 3. Ubijamy dwie śmietany z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczona żelatynę (dwie łyżeczki żelatyny+cztery łyżki wody). 4. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch posypując startą czekolada. 5. Na koniec warstwy powinny wyglądać tak: herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, mleko skondensowane, bita śmietana.

Porady

Najlepiej spożyć dzień po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować