Borówka amerykańska określana jest jako ,,błękitny skarb". Owoc ten zapobiega rakowi, obniża ciśnienie i przedłuża młodość. Smaczna surowa a w tym cieście do którego można dodać dowolne owoce rewelacyjna.
Ciasto biszkoptowe z borówką amerykańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.niekonieczne jest osobne ubijanie białek ale ja uważam że w ten sposób ciasto jest bardziej puszyste
tak więc oddzielam białka od żółtek i ubijam je na sztywno, następnie ucieram żółtka z cukrem i wanilią na puszysta masę dodaję wcześniej roztopioną i ostudzoną margarynę dokładnie mieszam, następnie przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam aby nie powstały grudki, dodaję pianę z białek i jagody opruszone mąką (aby nie opadły na dno) wylewam na brytwanke wysmarowana tłuszczem i do piekarnika 180 stopni na 45 minut
Komentarze