Ciasto biszkoptowe z borówką amerykańską

4.49 (147 ocen)

  • 60 min

Borówka amerykańska określana jest jako ,,błękitny skarb". Owoc ten zapobiega rakowi, obniża ciśnienie i przedłuża młodość. Smaczna surowa a w tym cieście do którego można dodać dowolne owoce rewelacyjna.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 jajka
    1 szkalnka cukru
    1 margaryna
    1 łyżeczka ekstraktu z wanili
    1 1/2 szkalnki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkalnka jagód
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto biszkoptowe z borówką amerykańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. niekonieczne jest osobne ubijanie białek ale ja uważam że w ten sposób ciasto jest bardziej puszyste
    tak więc oddzielam białka od żółtek i ubijam je na sztywno, następnie ucieram żółtka z cukrem i wanilią na puszysta masę dodaję wcześniej roztopioną i ostudzoną margarynę dokładnie mieszam, następnie przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam aby nie powstały grudki, dodaję pianę z białek i jagody opruszone mąką (aby nie opadły na dno) wylewam na brytwanke wysmarowana tłuszczem i do piekarnika 180 stopni na 45 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować