Ciasto biszkoptowe z kremem cappuccino i galaretką z wiśniami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Jajka posolić, dodać cukier i utrzeć robotem na puszystą masę. Mąki, kakao i proszek do pieczenia wymieszać, dodawać małymi porcjami do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Formę do ciasta natłuścić, wysypać bułką tartą, wylać ciasto. Piekarnik podgrzać, wstawić ciasto i piec w temp. 180 stopni 30 minut. Wystudzić.
1 szklankę mleka zagotować z cukrem. Mąki, kawę wymieszać z drugą szklanką mleka. Wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń, wystudzić. Dodać margarynę i utrzeć na puszystą, jednolitą masę.
Wiśnie wypestkować, zagotować z sokiem, wsypać galaretki, wymieszać. Wiśnie wyjąć a galaretki odstawić do stężenia.
Krem rozsmarować na ciasto, lekko schłodzić. Na wierzch kremu ułożyć dowolnie wiśnie, zalać całość tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce.
Porady
1.Ciasto można też delikatnie nasączyć lub posmarować wierzch dżemem wiśniowym.
Komentarze