Ciasto brzoskwiniowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubić sztywną pianę , porcjami dosypywać cukier i cukier waniliowy , dodać żółtka , chwilę ubijać .
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać do masy jajecznej , delikatnie wymieszać . Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , piec około 25 minut w 175*C
2.Masa:
Brzoskwinie (bez syropu ) zmiksować blenderem dodać rodzynki i rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę .Śmietankę ubić z cukrem pudrem , połączyć ze zmiksowanymi brzoskwiniami
3.Biszkopt nasączyć herbatą , banany pokroić , skropić sokiem z cytryny , ułożyć na biszkopcie , zalać masą brzoskwiniową
4.Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzącej wody , wystudzić , lekko tężejące wylać na masą brzoskwiniową . Schłodzić .
Komentarze