Ciasto budyniowo-śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciemne ciasto:białka ubić na sztywno,powoli dodawać cukier,następnie żółtka,na koniec pozostałe składniki.Ciasto podzielić na dwie części.Upiec dwa biszkopty(lub jeden i przekroić go na pół).Piec 15-20 min w temp.170C.
2.Ciasto kruche:z podanych składników zagnieść ciasto,upiec jeden spód.Piec 15-20 min w temp.180C.
3.Masa budyniowa:ugotować budynie wg przepisu na opakowaniu.Po wystudzeniu zmiksować z masłem.
4.Bitą śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixami.
5.Przełożenie ciasta:jeden ciemny biszkopt posmarować masą budyniową,przykryć kruchym ciastem na które wykładamy mase kajmakową.Przykrywamy drugim ciemnym biszkoptem,na niego wykładamy bitą śmietanę.Dekorujemy według uznania.
Komentarze