Ciasto francuskie z czekoladą

4.5 (140 ocen)

  • 20 min

W kilka chwil można przyrządzić idealny dodatek do kawy. Wystarczy ciasto francuskie i tabliczka czekolady.

  • 20 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie
    - tabliczka czekolady (gorzka lub mleczna)
    - żółtko jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto francuskie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie delikatnie cienką warstwą smarujemy prawdziwym masłem. Dzielimy je na kwadraty lub prostokąty, na środku kładziemy kawałeczek czekolady i zawijamy ciastem. Tak przygotowane ciasteczka smarujemy żółtkiem i kładziemy na wcześniej wyłożoną blaszkę papierem do pieczenia.
    Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.

Porady

1. Nie musimy smarować masłem ciasta francuskiego, ale dzięki temu ciasto będzie lepiej przyklei się do siebie przy owijaniu kawałka czekolady i da na lekko maślany posmak. 2. Możemy również posmarować ciasto zamiast masłem to żółtkiem jajka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować