Ciasto francuskie z serem pleśniowym

4.46 (158 ocen)

  • 5 min

Idealna szybka przekąska, która z sosami , np. czosnkowym stworzy samodzielne danie. Ekspresowe pyszności, polecam.

  • 5 min

Składniki:


  • gotowe ciasto francuskie
    szynka
    ser brie
    czarnuszka
Wystaw ocenę:

4.46 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto francuskie z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozkładamy, ja użyłam chłodzonego, jeśli macie mrożone najpierw je rozmróźcie.
    Nakłuwamy widelcem, kroimy na kawałki ok. 10 x 5 cm. Układamy na każdym prostokącie plasterek sera i szynki, obsypujemy czarnuszką.
    Pieczemy w temp 220-230 stopni z termoobiegiem ok 10 minut ( do 12).

Porady

ilość zależy od liczby biesiadników

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować