Ciasto "kora serowa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt. Piec około 30-40 minut w temp. 180 stopni. Wystudzić i przeciąć na połowę. Ser zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ucierając dodawać margarynę ser i budynie oraz kilka kropel olejku zapachowego, na koniec wymieszać ubite na sztywno białka. Piec 1 godzinę w 160 stopniach. Wystudzić.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z cukrem. Masła utrzeć na puch ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu, a na końcu dodać sok z 1 cytryny.
Zimny biszkopt przeciąć na pół i nasączyć syropem z brzoskwiń. Brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę i podzielić na dwa.
Przełożenie:
biszkopt
połowa kremu
połowa brzoskwiń
wkładka serowa
krem
brzoskwinie
biszkopt
Górę posmarować łyżką kremu i udekorować galaretką.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody.Gdy zastygnie wycinać od foremki różne kształty i poukładać na ciasto.
Komentarze