Ciasto kawowo-śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem i dodać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać i wymieszać. Wylać ciasto do formy i piec w 180 stopniach około 40 minut. Po ostudzeniu przekroić na pól.Mleko zagotować z kawą cappuccino i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzić. W międzyczasie do ostudzonej kawy wsypać 4 śnieżki i ubić. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę. Wstawić na chwilkę do lodówki.
Jedną część placka posmarować kremem nutella i na niego wyłożyć piankę cappuccino. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Ostudzona wstawić do lodówki by lekko stężała. Śmietanę kremówkę ubić, dodać cukier puder i na koniec galaretkę. Wymieszać.
Komentarze