Ciasto królewskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA ZMIKSOWAĆ
-DODAĆ MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA LEKKO WYMIESZAĆ NA KONIEC DODAĆ KAKAO
-WYLAĆ NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA
-PIEC OK 20-30 MIN DO SUCHEGO PATYCZKA 180 ST.
2.GALARETKI ZALAĆ WRZĄTKIEM MIESZAĆ AŻ CAŁKOWICIE SIĘ ROZPUSZCZĄ ,OSTUDZIĆ,WŁOŻYĆ DO LODÓWKI AŻ LEKKO STĘŻĘJE
-NASTĘPNIE MIESZAĆ MIKSEREM NA NAJNIŻSZYCH OBROTACH I DODAWAĆ DŻEMY WYLAĆ NA WYSTUDZONY BISZKOPT ,WŁOŻYĆ DO LODÓWKI DO STĘŻENIA,POSYPAĆ CYNAMONEM
3.-ZIMNĄ KREMÓWKĘ WLEWAMY DO MISY I UBIJAMY ,DODAJEMY CUKIER PUDER,CUKIER WANILOWY,SOK Z CYTRYNY
,USZTYWNIACZE LUB ŻELATYNĘ
-WYLEWAMY NA MASE JAGODOWĄ DAJEMY DO LODÓWKI I PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ
4.-2 JAJKA,CUKIER PUDER DO SMAKU JA DAŁAM 2 ŁYŻKI
-1/2 KOSTKI MARGARYNY,1-2 ŁYŻKI KAKAO
-WODA PRZEGOTOWANA
-MARGARYNĘ ROZPUSZCZAMY MUSI BYĆ WRZĄCA
-BIAŁKA UBIJAMY Z CUKREM DODAJEMY ŻÓŁTKA,NASTĘPNIE KAKAO NA KONIEC DODAJEMY GORĄCĄ MARGARYNĘ ,GDYBY POLEWA BYŁA ZA GĘSTA DODAJEMY TROCHĘ WODY.WSTAWIAMY DO LODÓWKI SMACZNEGO :))
Komentarze