Ciasto krówkowe z batonikami lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozkładamy na dnie formy (20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na herbatnikach rozprowadzamy masę krówkową ( zostawiamy 2 łyżki do masy z lionami). Na masie układamy drugą warstwę herbatników.
Przygotowujemy masę z batonikami:
Mascarpone ubijamy ze śmietaną, dodajemy cukier i 2 łyżki masy krówkowej. Całość miksujemy. Do tak przygotowanej masy wrzucamy pokrojone w kostkę batoniki lion. Całą masę układamy na herbatnikach i przykrywamy kolejnymi ciastkami.
Na tą warstwę ciasteczek dajemy ubitą na sztywno masę śmietanową (ubijamy śmietanę z fiksami i cukrem pudrem).
Na warstwę śmietany ścieramy na małych oczkach taki czekoladę.
Odstawiamy na całą noc do lodówki, aby masy stężały a herbatniki zmiękły
Komentarze