1.Biszkopt: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i delikatnie łączymy z pianą z białek. Dodajemy przesiana przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika studzimy, dzielimy wzdłuż na 2 kawałki, każdy kawałek lekko nasączamy esencją herbaty, a jeden smarujemy dżemem, sklejamy razem.
Masa Kubusiowa: 250 ml soku zagotować w rondelku, w drugim rozprowadzić budyń, wlać do gotującego się soku i ugotować tak jak budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć i połączyć z budyniem. Na biszkopcie rozprowadzić masę Kubusiową i wstawić do lodówki.
Warstwa śmietankowa: żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wrzątku, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać jogurt i żelatynę, wymieszać. Masę wyłożyć na cieście i ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu i lekko stężoną wyłożyć na ciasto.
Komentarze