Ciasto jogurtowe z agrestem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem. Przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na koniec dodać olej i wymieszać. Wylać na blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Podpiec ok. 25 min.
3.masa-Białka ubić z połową cukru. Żółtka zmiksować z resztą cukru i cukrem waniliowym.Dodać jogurt i ser i zmiksować. Przesiać budynie, wymieszać. Na koniec stopniowo dodawać białka, ale mieszać już łopatką.Wylać na podpieczone ciasto.
4.Rozrzucić agrest.
5.kruszonka- Składniki na kruszonkę, zmiksować i rozkruszyć na agreście.
6.Piec jeszcze ok.40 min. Jak kruszonka za bardzo brązowieje, to przykryć papierem. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze