200 g mąki,
160 g cukru,
100 g masła,
5 łyżek jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
4 jajka,
40 g mąki ziemniaczanej,
cukier waniliowy,
500 g owoców (u mnie jabłka)
Ciasto jogurtowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian z jogurtem do ciasta i cały cały czas mieszając. Masę przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć owoce delikatnie wciskając je w ciasto. Piec ok. 40 minut - do suchego patyczka.
Komentarze