Ciasto jogurtowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dodajemy żółtka, do połączenia się składników je ucieramy.
Teraz kolej na wlanie jogurtu i na wolnych obrotach łączymy tylko ze sobą.
2.Wlewamy olej, mieszamy na wolnych obrotach.
3.Mąkę mieszamy z proszkiem i sodą, dodajemy do masy, tylko do połączenia się miksujemy.
Na koniec dodajemy startą skórkę ze świeżej pomarańczy i przelewamy ciasto do formy 24x 33cm
4.KRUSZONKA : Z mąki, margaryny i cukru, dłońmi robimy kruszonkę, ma być sypka.
Owoce zamrożone osypujemy mąką ziemniaczaną i wykładamy na ciasto, posypujemy kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 40 min.
Komentarze