Ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar umyć, obrać, pokroić i posypać trzema łyżkami cukru. Wymieszać i gdy zacznie puszczać sok przesypać na sitko. Sok można wykorzystać do kompotu.
2.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pulchny krem. Dalej mieszać łyżką. Dodać olej i jogurt, wymieszać tylko tyle żeby składniki się połączyły.
3.Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, wymieszać i od razu wylać do formy.
4.Odsączony rabarbar połączyć z malinami i jagodami, posypać kisielem, wymieszać i wyłożyć na ciasto.
5.Składniki kruszonki połączyć i rozetrzeć w palcach, posypać ciasto.
6.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 180*C. Sprawdzić patyczkiem.
Komentarze