Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej

4.36 (261 ocen)

Dzisiaj chciałabym zaproponować wam ciasto jogurtowe z mąki ryżowej. Ta ostatnia jest ciekawą alternatywa dla tych, którzy cenią sobie dietę bezglutenową. Ponad to jest bogata w składniki odżywcze

Składniki:

  • Składniki:
    300g mąki ryżowej,
    3 łyżki mąki ziemniaczanej,
    300g jogurtu naturalnego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 jajka,
    150g cukru,
    1/2 szklanki oleju,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    4 brzoskwinie z puszki.
Wystaw ocenę:

4.36 (261 ocen)

Zobacz również:

Ciasto jogurtowe Desery

Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Przesiewamy mąkę ryżową oraz ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, cukier, olej, jogurt, cukier waniliowy - wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy brzoskwinie pocięte w paseczki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Mąka ryżowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować