Ciasto jabłkowo-malinowe bez glutenu i bez jajek

4.49 (186 ocen)

  • 35 min

Kiedyś po południu w pracy zamarzyło mi się coś słodkiego. Zmiksowanie wszystkich składników zajęło mi 5 minut, łącznie z wyszukaniem ich z szafek kuchennych, a pieczenie zajmuje tylko pół godziny. I zdrowy deser gotowy.

  • 35 min

Składniki:

  • - 1 szklanka musu jabłkowego lub marmoladki
    - 1/4 szklanki mleka
    - 1/4 szklanki oleju
    - 1 łyżeczka sody
    - 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowy miks
    - 1 szklanka malin
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto jabłkowo-malinowe bez glutenu i bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Mus jabłkowy zmiksować z mlekiem i olejem, aż powstanie gęsta emulsja.
    - Dodać mąkę i sodę, przemieszać do połączenia składników.
    - Ciasto wylać do małej okrągłej tortownicy, posypać malinami.
    - Piec 30 minut w temp. 180 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować