Ciasto jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciasto bardzo długo utrzymuje świeżość a przy tym jest bardzo smaczne i szybko znika ze stołu.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 średnich jabłek
    2,5 szklanki mąki
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    po 2 łyżeczki proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, cynamonu mielonego

Ciasto jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Jabłka, obrane ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Wszystko mieszamy łyżką, tak aby jabłka połączyły się z ciastem. Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45-55 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy