Ciasto jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami.
Margarynę rozpuścić w garnku, dodać ser, budynie i konfiturę.
Doprowadzić do zagotowania i wyłożyć na herbatniki.
Przykryć herbatnikami. Wystudzić.
2.Część mleka zagotować z margaryną, a w pozostałym rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować.
Budyń wylać do formy i przykryć herbatnikami.
Wystudzić.
3.Konfiturę przełożyć do rondelka i zagrzać. Można dodać 3 łyżki gorącej wody. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści, nie gotować.
Tężejącą wyłożyć na herbatniki.
Wstawić do lodówki.
4.Galaretkę truskawkową rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno i dodać galaretkę. Dobrze pomieszać.
Na zastygłą konfiturę wyłożyć śmietanę i ponownie wstawić do lodówki.
Najlepiej na cała noc.
Przed podanie posypać maczkiem truskawkowym.
Smacznego.
Komentarze